Kryefaqja Dieta Flet shkenca: Ja sa duhet të hani për t’u dobësuar, shëndoshur ose...

Flet shkenca: Ja sa duhet të hani për t’u dobësuar, shëndoshur ose ruajtur peshën

0
Shpërndaje

Përshtati në shqip: Blertina Koka

Rregullat e para të dietës janë të ushqeheni shëndetshëm dhe në racione më të vogla. Megjithatë, një studim i kryer nga Revista Mjekësore Britanike ka zbuluar se shumë njerëz i besojnë matjes me sy për të kontrolluar madhësinë e racioneve – duke përfunduar kështu në marrjen e 300 kalorive shtesë në ditë.

Me anë të një galerie të re me foto shkencëtarët kanë zbuluar sasinë ekzakte të ushqimit që duhet të hani për t’u dobësuar, mbajtur peshën aktuale apo për të shtuar në peshë.

Fotot shfaqin 3 vakte të ndryshme të paraqitura në tavolinë, ku të gjitha kanë madhësi të ndryshme të racioneve. Racioni më i vogël tregon sasinë ekzakte të ushqimit që nevojitet për të rënë në peshë, ai mesatar është për të ruajtur peshën aktuale ndërsa pjata më e madhe është për të shtuar në peshë.

Ja si duhet të jenë vaktet për t’u dobësuar, ruajtur peshën aktuale ose për të shtuar peshë.

Rënë në peshë

Vaktet duhet të përmbajnë 45% proteina, 35% yndyra dhe 20% karbohidrate. Gratë duhet të marrin 1400 kalori në ditë, ndërsa burrat 1900 kalori.

Për të mbajtur peshën aktuale

Vaktet duhet të përmban 35% proteina, 30% yndyra dhe 40% karbohidrate. Gratë duhet të marrin 2000 kalori në ditë, ndërsa burrat 2500 kalori.

Për të shtuar në peshë

Vaktet duhet të përmbajnë 30% proteina, 20% yndyra dhe 50% karbohidrate. Gratë duhet të konsumojnë 2600 kalori në ditë, ndërsa meshkujt 3100 kalori.

Burimi: Daily Mail / Shendeti.com.al

 

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here