Kryefaqja Mjekësi Alternative Jojoba dhe përdorimet e saj fantastike

Jojoba dhe përdorimet e saj fantastike

0
Shpërndaje

Përshtati në shqip: Ilma Lamçe

Jojoba është një bimë shumëvjeçrae, farat e të cilës përmbajnë vajra esencialë që shërbejnë si laksativ për njerëzit. Ajo përdoret në shumë produkte kozmetike dhe mjekësore.

Substancat që përmban ky vaj janë të qëndrueshme të cilat nuk dëmtohen lehtësisht dhe struktura e tij përfshin atë të yndyrës që gjendet në lëkurë, gjë që e bën atë një zbutës të mrekullueshëm dhe ideal për çdo lloj lëkure. Mban lagështirën dhe elasticitetin e lëkures. Ai gjithashtu përmban disa acide të cilat kanë efekte anti-inflamatore.

Vaji i jojobës përdoret si për lëkurën ashtu dhe për flokët, ku mund të themi se në të dyja rastet përfitimi është fantastik

  • shërben si hidratues i lëkurës
  • kuron dhe pastron lëkurën nga puçrat dhe pikat e zeza
  • largon rrudhat
  • mund të përdoret edhe për të pastruar makijazhin
  • është shërues i mirë për djegiet nga plazhi
  • pastron lëkurën e kokës nga bakteriet
  • ndihmon qarkullimin në lëkurën e kokës
  • vepron kundër zbokthit
  • zbut flokët dhe i bën ata të shkëlqejnë

Këshillohet që të lyeni gjithë trupin dhe flokët pasi jeni larë.

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here