Kryefaqja Box 5 Kek me kos dhe vaj

Kek me kos dhe vaj

0
Shpërndaje

Për një kek në tavë me korent duhen:

  • Kek me banane dhe cokollate22 gota uji miell
  • 2-3 kokra vezë
  • 1 gotë uji sheqer
  • 2 filxhanë kafeje vaj
  • 2 filxhanë kafeje kos
  • Lëkurë limoni
  • 1 filxhan kafeje arra
  • ½ lugë kafeje sodë
  • 2 lugë gjellë sheqer pudër
  • 100 gr gjalpë
  • ½ gotë uji vaj
  • ½ gotë uji sheqer
  • 4-5 kokrra vezë
  • 2 gota miell
  • Arra, rrush të thatë, kakao

Përgatitja

Në një enë rrihen vezët me sheqerin, shtohet kos, vaj, lëkurë portokalli ose limoni, arra të grira hollë e sipas mundësisë rrush e fiq të thatë të grirë dhe përzihen mirë.

KekuSitet mielli, përzihet me pak sodë dhe hidhet tek masa e përgatitur.

Brumi nuk duhet tërihet shumë që të mos bëhet elastik. Pastaj hidhet në tavën e lyer me yndyrë dhe të pudrosur me pak miell.

Në mes të tavës vendoset forma e lyer me gjalpë. Gjatë përgatitjes së kekut një pjesë e brumit mund të përzihet me kakao dhe të hidhet përsipër, kurse pjesa tjetër lihet e bardhë.

Brumi duhet të jetë i hollë, i derdhur, si kos i trashë. Piqet në temperaturë 200 gradë.

Ju bëftë mirë!

 

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here