Kryefaqja Shendeti a-z D Ky infeksion i zakonshëm tek gratë mund të paralajmërojë edhe për diabet

Ky infeksion i zakonshëm tek gratë mund të paralajmërojë edhe për diabet

0
Shpërndaje

Përshtati në shqip: Blertina Koka

Të gjithë gratë mund të preken nga infeksionet vaginale mykotike. Janë paska të bezdisshme dhe acaruese, megjithatë mund të trajtohen lehtësisht, me një pomadë ose mjekime të rekomanduara nga mjeku. Por nëse rikthehen sërish.

Infeksionet mykotike janë shumë të zakonshme. Më shumë se gjysma e grave mund të kenë vuajtur nga një problem i tillë në një moment të caktuar të jetës së tyre. Këto infeksione janë paska të bezdisshme dhe acaruese, megjithatë mund të trajtohen lehtësisht, me një pomadë ose mjekime të rekomanduara nga mjeku. Por nëse rikthehen sërish?

Nëse ato bëhen kronike, ekziston mundësia  që infeksionet mykotike të jenë shenjë e diçkaje më serioze. Një arsye: diabeti. Kandida, virusi përgjegjës për infeksionet mykotike, zakonsiht qëndrojnë vaginë. Zakonsiht nuk shfaq dhimbje, megjithatë fillon të përhapet kur e teproni me sheqerin.

Nëse keni diabet dhe nuk jeni në dijeni për të (si pasojë nuk merrni trajtime), ose nëse e dini se keni diabet por nuk e mbani nën kontroll siç duhet, sekrecionet vaginale mund të përmbajnë sasi të lartë të sheqerit. Prandaj dhe zhvillohen dhe përhapen infeksionet mykotike në organin gjenital të femrës.

Infeksionet mykotike nuk janë shenja e vetme e diabetit; mund të keni edhe etje të shtuar, të ndiheni të lodhru më shumë se zakonsiht ose të keni shikim të turbullt. Nëse dyshoni se  keni diabet, bëni një analizë të gjakut.

Burimi: Prevention.com / Shendeti.com.al

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here