Kryefaqja Box 4 Njihuni me medikamentin më të shtrenjtë në botë

Njihuni me medikamentin më të shtrenjtë në botë

0
Shpërndaje

Kur njerëzit flasin për medikamente të shtrenjta, ata zakonisht i referohen medikamenteve të tilla si Lipitor për kolesterolin e alexion_solirispackaginglartë që kushton 1.500$ në vit, Zyprexa për skizofreninë kushton 7000$ në vit,  ose Avastin për kancerin që kushton 50.000$ në vit. Megjithëse këto medikamente konsiderohen relativisht të shtrenjta, ato nuk janë medikamentet më shtrenjta në botë.

Shumica e këtyre medikamenteve të kushtueshme janë për trajtimin e sëmundjeve të rralla gjenetike që kanë prekur jo më pak se 10.000 pacientë. Alexion Pharmaceutical’s Soliris, është medikamenti më i shtrenjtë në botë dhe kushton 409.500$ në vit. Ky është një medikament që trajton një çrregullim të rrallë në të cilin sistemi imunitar shkatërron qelizat e kuqe të gjakut gjatë natës.

Përshtati në shqip për “Shëndet+”: Daniela Bardhi

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here