Kryefaqja Aktualitet Pyetjet “e lezetshme” për testimin e infermierëve

Pyetjet “e lezetshme” për testimin e infermierëve

2
Shpërndaje

Ministria e Shëndetësisë ka publikuar sot fondin e pyetjeve për vlerësimin e njohurive dhe aftësive të personelit infermieror në kujdesin shëndetësor.

Pyetjet (të cilat mund t’i gjeni të gjitha bashkangjitur) pretendohet që të japin një pasqyrë të qartë mbi njohuritë e infermierëve.

Pyetja 1
Pyetja e parë në kapitullin për stresin

 

Megjithatë, ndërtimi i disave prej tyre duket pak qesharak dhe tallës. E tillë si pyetja bashkangjitur. Përveç gjuhës së përdorur, edhe përdorimi i fjalëve të huaja, i kthen disa përgjigje të tilla në “argëtuese”:

Për shembull “Mos ji i depresuar!” (Mjerë ai pacient që vjen nga rrethinat apo është në një lloj moshe dhe i bie për pjesë të dëgjojë një shprehje të tillë nga stafi infermieror. Do të rrijë ca kohë të kuptuar se ç’lidhje kishte “presimi” me dëshpërimin e tij). A.Gj

Këtu mund të shkarkoni pyetjet për testimin e infermierëve

Stresi

Medikamentet

Lengjet_dhe_elektrolitet

Infeksionet_Spitalore

Gjumi_dhe_pushimi

Etika_dhe_komunikimi

Eliminimi

Dekubituset

Oksigjenimi

Menaxhimi_i_dhimbjes

Shenjat_Vitale-Sigura_e_pacientit

Testet_diagnostike

Urgjenca

Ushqyerja

Higjene-te_tjera

Aparati_Lokomotor

2 Komente

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here