Nga Blerina Bombaj, dietologe
Përbërësit
- 1 2/3 gota miell
- ½ gotë sheqer (mundësisht nga kallam sheqeri ose kaf)
- 3 vezë
- ½ gote vaj ulliri
- ½ gote qumësht
- lëkurën dhe lëngun e një gjysmë limoni
- 200gr mjedra ose qershi ose kajsi
- 2 lugë kafeje pluhur për pjekje
- Pak vanilje
Përgatitja
- Ndizni furrën në 180 gradë C
- Në një tepsi rrumbullake vendosni mjedrat ose frutat që keni preferuar dhe hidhni pak sheqer përsipër
- Rrihni vezët me sheqerin
- Shtoni vajin, më pas pluhurin pjekës, gradualisht miellin, qumështin, lëngun e limonit, lëkurat e limonit, vaniljen
- Piqeni dhe provojeni me thikë deri sa thika të dalë e thatë nga keku.
- Lëreni të ftohet dhe kthejeni nga ana e frutave
- Mund ta shërbeni edhe me akullore/ Shendeti.com.al