
Përbërësit
Për pjesën e poshtme
- Dy vezë
- 100 ml vaj
- 50 gr qumësht
- Vanilje
- 5 lugë të vogël me pluhur me pluhur për fryrje
- 300 g miell
Për kremin
- 1 litër qumësht
- 6 lugë plot me niseshte
- Vanilje
- 8 lugë me sheqer
- 3 vezë
- 1 lugë gjalpë
Për lart
Gjysmë kg luleshtrydhe
Çokollatë të shkrirë
Përgatitja
Rrahim vezët me sheqerin, shtojmë vajin, qumështin, vaniljen dhe në fund miellin e përzier me pluhurin për fryrje.
Nëse brumi na del i butë, shtojmë pak miell akoma. Brumin e vendosim në tepsinë që do pjekim tartën. E pjekim në 180 gradë 15-20 min. Përgatisim kremin. Të gjithë përbërësit e kremit i vendosim në një tenxhere në zjarr.
Që nga momenti që i vendosim, i trazojmë vazhdimisht sa të bëhet kremi. Kremit i hedhim gjalpin dhe e vendosim në një enë të ftohet, duke e mbuluar me letër celofani që të mos zërë cipë.
Kur të ftohet, e trazojmë mirë përsëri dhe mbushim tartën. E zbukurojmë me luleshtrydhe të zhytura në çokollatën e shkrirë.
Fantastike miqtë e mi!