Si të gatuajmë mish me mashurka (bishtaja)

Për 4-5 persona duhen:

  • mashurka 23500 gram mish
  • 1 kg mashurka
  • 1 filxhan kafeje vaj
  • 2-3 kokrra qepë
  • 3-4 kokrra domate
  • Kripë, piper
  • 1 fletë dafinë
  • Majdanoz ose kopër

Përgatitja

Për mashurkat parapëlqehet mish qengji ose viçi të njomë. Mishi përgatitet njëlloj si për patëllxhanët, ndërsa mashurkat pastrohen, lahen dhe hidhen te mishi 20-30 minuta para përfundimit të zierjes. U hidhet kripë, majdanoz I grirë hollë, kopër dhe mbulohen me pjatë porcelani të përmbysur. Mbulohen me kapak dhe lihen të ziejnë në një zjarr të ngadaltë, derisa të bëhen gati. Pastaj mishi vendoset në mes të pjatës ndërsa rreth e qark mashurkat, u hidhet pak nga lëngu I vet dhe majdanoz I grirë hollë.

Postime të ngjashme

BBC: Gjyshet që shpëtuan kuzhinën shqiptare
Si të përgatisni verë të nxehtë, ideale për festat
Sallatë verore e lehtë dhe plot shëndet
Si jeni me gripin? Provoni këtë supë të shijshme
Noodles …mos i dënoni kaq rëndë fëmijët tuaj
A duhet zëvendësuar një vakt me një smoothie?
Pse kjo supë mund t'ju ndihmojë të jetoni gjatë
Përpara se të vazhdoni me receta, lexoni sa të shkëlqyera janë kërpudhat për organizmin