Recetë nga dietologia Blerina Bombaj
Spinaq me qiqra
Përbërësit për 4 racione:
- 1kg Spinaq
- 5 qepë të njoma dhe ½ kokërr të thatë, të grira hollë
- 2 karota në rende
- 2 domate të prera në kubikë të vegjël. Preferohet t’u hiqet cipa.
- 200gr qiqra të lëna ne ujë një natë më parë
- 1 tufë kopër, 1 tufë majdanoz
- 60gr djathë të bardhë
- Vaj ulliri
- Kripë, piper
Përgatitja:
Zieni qiqrat pasi i keni lënë një natë në ujë dhe e keni derdhur atë.
Kavërdisni qepët. Hidhni karotat e më pas domatet. Shtoni spinaqin dhe përzieni. Shtoni një filxhan kafeje nga lëngu i zierjes së qiqrave. 5-6minutat e fundit shton qiqrat dhe erëzat.
E shërbeni me pak djathë të bardhë.