Kryefaqja Lajm kryesor Urinimi i shpeshtë, kur duhet të paraqiteni tek mjeku

Urinimi i shpeshtë, kur duhet të paraqiteni tek mjeku

0
Shpërndaje

Lini një takim me mjekun nëse po urinoni më shpesh se zakonisht dhe nëse:

 • Nuk ka ndonjë shkak të dukshëm, si konsumimi i tepërt i lëngjeve, alkoolit ose kafeinës
 • Problemi ju ndërpret gjumin ose aktivitete të përditshme
 • Keni probleme të tjera urinare ose simptoma shqetësuese

Mos humbisni: Shkaqet e urinimit të shpeshtë (nga diabeti deri tek kanceri)

Kontaktoni mjekun sa më shpejt të jetë e mundur nëse urinoni shpesh si dhe keni edhe një nga këto shenja ose simptoma

 • Gjak në urinë
 • Urinë në ngjyrë të errët ose kafe e errët
 • Dhimbje gjatë urinimit
 • Dhimbje në njëjtën anë ose poshtë pjesës abdominale
 • Vështirësi gjatë urinimit ose në boshatisjen plotësisht të fshikëzës
 • Nevojë urgjente për të urinuar
 • Humbje të kontrollit të fshikës së urinës
 • Ethe dhe temperaturë
 • Çrregullimet e traktit urinar mund të shkaktojnë shenjat ose simptomat e mësipërme, ashtu si edhe sëmundje të rënda ose gjendje të tjera shëndetësore.
 • Kërkoni ndihmë mjekësore për të zbuluar çfarë e shkakton urinimin e shpeshtë dhe si ta trajtoni.

Burimi: Mayo Clinic/ Shendeti.com.al

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here