Kryefaqja Lajme te tjera 3 numrat kyç për shëndetin e zemrës

3 numrat kyç për shëndetin e zemrës

0
Shpërndaje

Përshtati në shqip: Blertina Koka

E gjithë jeta jonë rrethohet nga numrat: numri i telefonit, kodi bankar…

Por, i dini numrat e shëndetit të zemrës që mund t’ju shpëtojnë jetën? Ka 3 numrat kyç që duhet t’i dini.

  • Tensioni i gjakut
  • Nivelet e kolesterolit
  • Perimetri i belit

Që këto numra të jenë në nivelet normale, duhet patjetër të bëni një stil jetese të shëndetshme – të ushqeheni shëndetshëm, të stëviteni rregullisht dhe të shmangni pirjen e duhanit.

Ja kur mund të konsiderohen normale nivelet e kolesterolit, tensionit të gjakut dhe perimetri i belit?

Tensioni i gjakut: Kyç për shëndetin e zemrës

Tensioni i gjakut konsiston në dy numra. Tensioni sistolik mat presionin e gjakut në muret arteriale kur zemra pompon gjak gjatë një rrahje zemre, ndërsa tensioni diastolik mat të njëjtin presion mes rrahjeve të zemrës, kur zemra bmushet me gjak. Të dyja këto numra janë të rëndësishme.

Nivelet normale të tensionit të gjakut janë 120/80.

Pre-hipertnesioni është 120 deri 139 (sistolik) dhe 80 deri 89 (diastolik).

Hipertension (tensioni i lartë i gjakut) është 140 ose më lartë (sistolik) dhe 90 ose më lartë (diastolik).

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here