Kryefaqja Uncategorized A ka ndikim nëse pini kafe në mbrëmje?

A ka ndikim nëse pini kafe në mbrëmje?

0
Shpërndaje

Ilma Lamçe

Për njerëzit që pinë kafe çdo ditë është e vështirë të besojnë se kafja nëse pihet në pasditë ose në darkë krijon problem me gjumin. Shumë të tjerë besojnë se konsumi i një kafe në mbrëmje ndikon në cilësinë e gjumit. Por sa e vërtetë është kjo?

Ekspertët thonë se kjo nuk është aspak e vërtetë. Sipas një studimi të bërë në Universitetin e Floridas u monitoruan një grup i madh personash për plot 6 muaj. Këta persona u kontrolluan se sa kafeinë, alkool dhe nikotinë kishin konsumuar. Më pas u krahasuan rezultatet e konsumimit nga ditarët e gjumit ku u regjistrua kohëzgjatja e gjumit të pjesëmarrësve, cilësia e gjumit dhe se sa shpejt janë zgjuar ata.

Rezultatet e studimit treguan se alkooli dhe nikotina arrijnë të çrregullojnë gjumin, ndërsa kafeina nuk ka asnjë lloj efekti.

Ky studim paraqet një prej ekzaminimeve më të mëdha të shoqatave të përdorimit të alkoolit në mbrëmje, kafeinës dhe nikotinës dhe rezultate të matura në mënyrë objektive.

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here