Kryefaqja Lifestyle Aloe vera, përdorimi si bimë medicinale

Aloe vera, përdorimi si bimë medicinale

0
Shpërndaje

Shumë njerëz e njohin aloe verën si një përbërës të produkteve kozmetike për kujdesin e lëkurës. Shumë kremra trupi, kremra dushi, për shembull, janë të pasuruara me aloe. Aloe vera thuhet se hidraton lëkurën dhe në këtë mënyrë përmirëson pamjen e lëkurës.

Më pak i njohur është efekti i fuqishëm laksativ i aloes në ilaçet bimore për përdorim të brendshëm. Shumë ekspertë këshillojnë përdorimin e aloes vetëm si një laksativ afatshkurtër. Kjo është për shkak të efekteve të shumta anësore, ndërveprimeve dhe simptomave të mundshme të helmimit. Laksativë të tjerë bimorë si psyllium ose fara liri tolerohen shumë më mirë dhe më lehtë për t’u përdorur.

Aloe vera, bimë medicinale

  • kujdesi i lëkurës (përdorim i jashtëm), laksativ për kapsllëk (përdorim i brendshëm)
  • Mos përdorni laksativë për periudha të gjata pa këshilla mjekësore.
  • Mos e përdorni nëse keni një pengesë të zorrëve, sëmundje inflamatore të zorrëve ose dhimbje barku me një shkak të panjohur, gjatë shtatzënisë dhe ushqyerjes me gji, ose tek fëmijët nën moshën dymbëdhjetë vjeç
  • Ndërveprimet me diuretikët, ilaçet që forcojnë zemrën dhe ilaçet që përmbajnë kortizon janë të mundshme
  • në rast mbidozimi, simptoma të helmimit me diarre të rëndë – deri në humbje të lëngjeve që dëmtojnë veshkat
  • pini shumë ujë gjatë marrjes së tij

Fushat e aplikimit: kujdesi kozmetik dhe terapeutik i lëkurës për sëmundje të tilla si neurodermatiti ose psoriasis, kapsllëku.

Përshtati në shqip: Marsida Bregasi / Burimi: Meine-gesundheit.de

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here