Kryefaqja Pyet Mjekun Ja sa duhet të peshosh sipas gjatësisë

Ja sa duhet të peshosh sipas gjatësisë

0
Shpërndaje

PeshaBMI ose Indeksi i masës trupore është një tregues që përcakton statusin e peshës mesatare të një personi. Për të llogaritur Indeksin e masës suaj trupore masni peshën (në kg) dhe pjesëtojeni atë me gjatësinë tuaj (në katror) (në kg/m2).

Për shembull, nëse peshoni 50 kg dhe jeni 1.60 m, BMI-ja juaj do të jetë 50/2.56 = 19.5

• Nëse raporti del më pak se 18.5 jeni nën peshë

• Nga 18.5 – 24.9 jeni i shëndetshëm

• Nga 25-29.9 jeni mbi peshë

• Nga 30-39.9 jeni obezë

• Nga 40+ jeni jashtëzakonisht shumë obezë

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here