Kryefaqja Të rinjtë Aktivitete Detyrimet e kandidatëve ndaj ligjit të dekriminalizimit dhe financimi nga palët e...

Detyrimet e kandidatëve ndaj ligjit të dekriminalizimit dhe financimi nga palët e treta

0
Shpërndaje

Detyrimet e kandidatëve ndaj ligjit të dekriminalizimit dhe financimi nga palët e treta

A e dini se ligji i dekriminalizimit zbatohet jo vetëm për të zgjedhurit në pushtetin qendror, por edhe për atë vendor?

E dini se personat e dënuar me vendim të formës së prerë brenda apo jashtë vendit, nuk mund të jenë pjesë e garës për zgjedhjet e 14 majit 2023?

Personat e dënuar me vendim jopërfundimtar në një shtet anëtar të: BE-së, Mbretërisë së Bashkuar, SHBA, Australi, Kanada, nuk mund të emërohen dhe të ushtrojnë detyra publike si anëtarë qeverie, prokurorë, gjyqtarë, diplomatë, ushtarakë dhe forcat e policisë.

Për një informacion të mëtejshëm mbi dekriminalizimin dhe integritetin në zgjedhje, ju ftojmë të informoheni përmes infografik-ëve bashkangjitur.

Together for Life po bashkëpunon në kuadër të Fushatës për Integritetin e Zgjedhjeve Lokale e organizuar nga Albania Community Assist dhe mbështetur nga Fondacioni Westminster për Demokraci – WFD dhe Ambasada e Mbretërisë së Bashkuar në Shqipëri.

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here