Kryefaqja Uncategorized Ja cilët persona nuk duhet të vaksionohen kundër gripit

Ja cilët persona nuk duhet të vaksionohen kundër gripit

0
Shpërndaje

Nga Daniela Burnazi

Në  shkrimin paraardhës  ne pasqyruam efektet pozitive të vaksinimit kundër gripit si dhe personat që duhet të vaksionohen.

Në  këtë  postim do të pasqyrojmë  personat të cilët nuk duhet të marrin vaksinën kundër gripit:

  • Fëmijët nën 6 muajsh
  • Personat të cilët janë alergjik ndaj vaksinës së gripit, ose ndaj ndonjë përbërësi të vaksinës, përfshirë këtu gelatinën apo antibiotikun.
  • Personat të cilët kanë bërë një vaksinë kundra gripit brenda periudhës 12-mujore.

Personat të cilët duhet të konsultohen me mjekun përpara se të bëjnë  vaksinën:

  • Personat që janë alergjik ndaj vezës apo ndonjë përbërësi të vaksinës duhetë konsultohen me mjekun në idhje me alergjinë  e tyre.
  • Personat të cilët vuajnë nga Sindroma Guillain-Barre. Disa nga personat që vuajnë  nga kjo sindromë nuk duhet ta bëjnë  vaksinën.
  • Në qoftë se nuk jeni ndjerë mirë kohët e fundit, duhet të  konsultoheni me mjekun përpara se të bëni vaksinën.

Burimi: CDC

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here