Kryefaqja Lifestyle Në këtë pikë edhe kafja bëhet e padobishme

Në këtë pikë edhe kafja bëhet e padobishme

0
Shpërndaje

Përshtati në shqip: Kesilda Gjoka

Një natë e gjatë? Kafja është zgjidhja çdo mëngjes. Një kafe me dobio qumësht do t’ju ndihmojë të zgjoheni pas dy netëve pa gjumë rresht. Por pas asaj, e keni ju në dorë, sipas një studimi nga Instituti Kërkimor “Walter Reed”. Për fat të keq, shkencëtarët kanë zbuluar që kafeina në fakt nuk bën asgjë për të rritur vigjilencën ose performancën pas tre netëve pa gjumë.

48 pjesëmarrës në këtë studim fjetën vetëm 5 orë gjumë për 5 netë rresht (kur idealja është 7 deri në 8 orë gjumë). Disa prej tyre morën 20 mg kafeinë dhe gjatë ditës dyfishin, ndërkohë të tjerëve u dha kokrra placebo (placebo janë substanca që janë bërë t’iu ngjajnë barnave por nuk përmbajnë një ilaç të vërtetë. Ato tani përdoren vetëm në studimet kërkimore) . Disa seri testesh zbuluan që të gjithë ata që pinë kafe performuan më mirë në ditën e parë dhe të dytë, por pas natës së tretë, përfitimet energjike nuk ishin më prezentë.

Mësimi për sot: Shkoni të flini!

Burimi: Women’s Health / Shendeti.com.al

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here