Kryefaqja Kuzhina Objektet më të papastra në ambientin ku gatuhet

Objektet më të papastra në ambientin ku gatuhet

0
Shpërndaje

Nuk duhet t’ju habisë fakti që shtëpia është një nga ambientet më të ndotura me të cilën jeni në kontakt pothuajse çdo ditë. Çarçafët, peshqirët, dysheku, sfungjeri i enëve…të gjitha këto objekte janë vendstrehim i mikrobeve. Shumica prej tyre nuk të dëmshëm, megjithatë disa mikrobe që shkaktojnë sëmundje – si viruse dhe baktere – mund të bien në kontakt me lëkurën, sytë, hundën, gojën dhe t’ju sëmurin.

Kuzhina është një nga burimet kryesore të këtyre baktereve. Shumë raste të helmimit nga ushqimet kanë ndodhur për shkak të mikrobeve gjatë përgatitjes së ushqimit.

Ja cilat janë disa objektet më të ndotura në kuzhinë, të listuara sipas radhës:

Business Insider / Shendeti.com.al

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here