Kryefaqja Box 5 Pse është i nevojshëm gjumi

Pse është i nevojshëm gjumi

1
Shpërndaje

Disa njerëz kanë nevojë të flenë 8 orë gjatë natës, disa të tjerë 4 orë.  Edhe pas dekadash studimesh përsëri nuk ka një arsye të qartë se pse na nevojitet gjumi. Ja disa teori intriguese që shpjegojnë nevojën që kemi për gjumë.

  • gjum2Është e qartë se të gjithë ndihen mirë pas një gjumi të qetë dhe të plotë.
  • Nëse qëndroni disa ditë pa fjetur, do të keni konfuzion, harresë dhe halucinacione.
  • Gjumi na ndihmon të kemi një kujtesë më të mirë.
  • Sipas një studimi të kryer së fundmi, gjumi na ndihmon në lehtësimin e përvojave të këqija, pasi gjatë gjumit truri pushon së menduari për ngjarjet e pakëndshme apo traumat e kaluara.
  • Gjumi është i mirë për trupin dhe mendjen, orët e nevojshme që duhet të kaloni në gjumë janë 7-8 orë. Nëse flini më pak ose më shumë, mund të shkaktoni sëmundje të ndryshme.

Në vend që të ndiheni fajtorë kur ndjeni nevojën për gjumë, mendoni sa mirë i bën ai organizmit./BBC

1 Koment

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here