Kryefaqja Shendeti a-z H Pyet mjekun: Çfarë është hemokultura?

Pyet mjekun: Çfarë është hemokultura?

0
Shpërndaje

Përshëndetje! Ju lutem, a mund të pyesni një mjek se çfarë është hemokultura?

Përgjigjet Alma Hoxhaj, mjeke infeksioniste në Poliklinikën e Specialiteteve Nr.3, Tiranë.

Hemokultura është një ekzaminim që e përdor mjeku infeksionist për të zbuluar infeksione të ndryshme, sidomos kur shoqërohen me temperaturë të lartë, nuk gjendet shkak dhe nuk zbulohet në analizat e gjakut. Bëhet vetëm në kushte spitalore dhe lexohet vetëm nga mjeku infeksionsit. Megjithatë, kur bëhet fjalë për ekzaminime si në rastin konkret, janë informacione që i duhen vetëm mjekut./ Shendeti.com.al

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here