Kryefaqja Box 4 Sa herë në javë/muaj duhet t’i ndërroni çarçafët që të qëndroni të...

Sa herë në javë/muaj duhet t’i ndërroni çarçafët që të qëndroni të pastër dhe të shëndetshëm

0
Shpërndaje

Përshtati në shqip: Daniela Burnazi

Ndoshta nuk e kishit menduar, por çarçafët mund të përmbajnë shumë baktere dhe mikroorganizma nëse nuk ndërrohen shpesh. Kjo për shkak të djersës apo dukurive të tjera.

Frekuenca e larjes së çarçafëve varet dhe nga sezoni që ndodheni. Në verë çarçafët duhet të ndërrohen më shpesh, rreth 1 herë në 3-4 ditë, ndërsa në dimër 1 herë në javë.

Përveç çarçafëve duhet të ajrosni një herë në javë dhe dyshekun dhe jastiqet sepse janë burim i pafundëm mikroorganizmash të dëmshme, të cilat ndikojnë në shëndetin e çdokujt, sidomos të fëmijëve.

Burmi: Health

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here