Kryefaqja Covid-19 Si të parandaloni përhapjen e COVID-19 nëse jeni sëmurë (Video)

Si të parandaloni përhapjen e COVID-19 nëse jeni sëmurë (Video)

0
Shpërndaje

Instituti i Shëndetit Publik rekomandon që të ndiqen këto rregulla për parandalimin e përhapjes së COVID-19 nëse jeni sëmurë:

  • Qëndroni në shtëpi
  • Qëndroni në një ambient të veçuar nga familjarët dhe kafshët në shtëpi.
  • Telefononi mjekun e familjes ose Urgjencën Kombëtare në Nr.127.
  • Vendosni maskë nëse jeni sëmurë.
  • Përdorni kartëpecetë kur teshtini apo kolliteni.
  • Lani shpesh duart.
  • Mos ndani sendet personale me të tjerët.
  • Dezinfektoni çdo ditë sipërfaqet.
  • Mbikëqyrni rregullisht simptomat.
  • Qëndroni në shtëpi derisa t’ju njoftohet e kundërta.

Si të parandaloni përhapjen e COVID-19 ? nëse jeni sëmurë ??

Posted by Instituti i Shëndetit Publik – Faqja zyrtare on Monday, June 1, 2020

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here