Specat e kuq, pse t’i përdorim në verë

specaSpecat e kuq kanë vitaminë C me shumë se çdo ushqim tjetër. Vitamina C është tepër e nevojshme në verë, pasi ndihmon rigjenerimin e lëkurës. Ajo është e domosdoshme për formimin e kolagjenit i cili gjatë verës, nën rrezet e diellit, është më i ekspozuar të humbasë strukturën e tij dhe të vështirësojë elasticitetin e lëkurës duke nxjerrë në pah edhe deformime si celuliti.

Sugjerime:

• Speca të kuq në tenxhere me pak ujë, pak uthull, pak vaj ulliri dhe hudhra

• Fije specash të kuq nëpër sallata të freskëta shtojnë vlerën ushqyese të saj dhe i japin larmi ngjyrash.

• Sallatë me fasule dhe speca të kuq ndihmon absorbimin e hekurit që përmbajne fasulet, nga organizmi ynë.

Postime të ngjashme

Simptomat e shkaktuara nga mungesa e vitaminës D
Pse nuk duhet ta mbështillni djathin në qese plastike
Tre gabimet më të zakonshme që bëjmë me deodorantin
3 gjëra që i ndodhin trupit tuaj nëse hiqni dorë nga sheqeri
Ushqimet që do të përmirësojnë funksionin e trurit tuaj
7 gabime që bëni në mëngjes, të cilat dëmtojnë zorrët
3 ushqime që shkaktojnë dhimbje koke
Kjo perime mund të parandalojë plakjen e parakohshme, nëse konsumohet në këtë orar