Kryefaqja Dieta Speci djegës shkakton humbje të kujtesës

Speci djegës shkakton humbje të kujtesës

0
Shpërndaje

Ilma Lamçe

Ushqimet që kanë në përmbajtje të tyre spec djegës janë ushqime të preferuara nga shumë njerëz, por ka edhe nga ata të cilët nuk e konsumojnë dot. Speci djegës ka qenë i lidhur me një rrezik të reduktuar të obezitetit, presionit të lartë të gjakut dhe vdekjes së hershme por a e dini se ai ndikon negativisht në shëndetin tuaj mendor?

Kërkimet kanë treguar se konsumi i tepërt i specit djegës mund të shkaktojë humbjen e kujtesës. Sipas një studimi të fundit, ku u testuan një numër i konsiderueshëm njerëzish, u zbulua se  ata që konsumonin 50 gramë spec djegës në ditë kishin dy herë më shumë gjasa të ankoheshin për memorie të dobët. Gjithashtu ushqimi shumë djegës shkaktonte një rënie të kujtesës me 56 % gjatë 15 vjetëve.

Ky studim është kryer nga shkencëtarët në Universitetin e Katarit, të cilët nuk janë të sigurt përse ekziston kjo lidhje, por shtojnë se kjo mund të ndikojë në ‘qëndrueshmërinë’ e nervit.

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here