Kryefaqja Aktualitet COVID-19/ Cili është kujdesi që duhet të kemi për moshën e tretë?

COVID-19/ Cili është kujdesi që duhet të kemi për moshën e tretë?

0
Shpërndaje

Gazetare: Klevisa GJIKA

Mosha e tretë është grupmosha më e rrezikuar nga SAR COV-2. Kështu, vëmendja duhet të jetë tek ta dhe duhet të kihen parasysh disa masa të thjeshta për t’u zbatuar, që në fakt janë barriera më e mirë për të mos qenë në kontakt me virusin keqbërës.

Në një postim në facebook, ISHP bën me dije disa pika kryesore për të gjithë ata që jetojnë apo i shërbejnë një të moshuari:

  1. Informohuni se çfarë ilaçesh po përdor personi dhe sigurohuni që të mos i mungojnë;
  2. Kujdesuni për sasainë e ushqimeve që ju duhen;
  3. Kryeni blerjet për ta që të shmangni kontaktet e panevojshme;
  4. Vendosni një maskë për çdo rast dhe ruani distancimin fizik;
  5. Nëse personi jeton në një institucion të kujdesit për të moshuarit informohuni për situatën, protokollet ekzistuese, gejndjen shpirtërore të ij dhe të atyre që e shoqërojnë.

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here