Kryefaqja Shendeti a-z A Gjithçka duhet të dini mbi aneminë: Shkaktarët, komplikacionet, trajtimi…

Gjithçka duhet të dini mbi aneminë: Shkaktarët, komplikacionet, trajtimi…

0
Shpërndaje


Shkaku: Doza e ulët në hekur

Një dietë e ulët në hekur mund të shkaktojë anemi. Hekuri nga burimet bimore dhe suplementet nuk absorbohet aq mirë sa ai në burimet shtazore. Problemet me tretjen, si sëmundja e Crohn, celiake mund të ndërhyjnë në absorbimin e hekurit. Disa ushqime dhe ilaçe mund të vështirësojnë marrjen e hekurit kur merren bashkë me ushqime që janë të pasura në hekur. Këtu përfshihen:

  • Produktet e qumështit
  • Ushqime të tjera të pasura në kalcium
  • Antacidet
  • Kafja
  • Çaji

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here