Konsumi i rrushit të thatë ndihmon problemet me zemrën

Mjekët rekomandojnë të hani rrush të thatë në mëngjes si një mënyrë e mirë për të pasur zemër të shëndetshme, të ulni kolesterolin, si dhe të parandaloni kapsllëkun. Rrushi i thatë është burim natyror i vitaminave dhe mineraleve, por këto përfitime mund të jenë më të larta në qoftë se konsumoni ujin në të cilin i keni lënë të qëndrojnë për disa orë. Kjo pasi përmbajtja e sheqerit reduktohet duke e kthyer këtë produkt në një ilaç të shkëlqyer mjekësor.

Këshillohet që rrushi i thatë të jetë ngjyrë kafe e errët errët. Ekziston edhe një lloj rrushi i zi me hije blu, i cili mund të konsiderohet në të njëjtin nivel me të parin.

Përgatitja:

Vendosni një gjysmë filxhani rrush të thatë në ujë të nxehtë në mëngjes dhe e lini të ftohet gradualisht në temperaturën e dhomës. E lini 24 orë deri mëngjesin tjetër.

Të nesërmen në mëngjes pini lëngun dhe hani rrushin me stomak bosh. Ndiqni këtë regjim për katër ditë, të paktën. Rrushi i thatë rregullon aftësinë përthithëse të sheqerit në trup duke e bërë atë të qëndrueshme. Rrjedhimisht reduktohen gjasat për komplikime emergjente.

Rrushi i thatë është burim i pasur me kalium dhe magnez. Këto minerale janë  efektivë në neutralizimin e aciditetit të tepërt në trup. Aciditeti i tepërt në trup shkakton probleme të shumta duke nisur nga sëmundjet e lëkurës, rënien e flokëve, sëmundjet e zemrës, etj.

Postime të ngjashme

Zgjoheni me dhimbje koke në mëngjes? Kjo mund të jetë arsyeja
Dermatologia tregon sa gota ujë në ditë duhet të pimë për të patur një lëkurë me shkëlqim
Studimi: Ekspozimi ndaj dritës gjatë natës mund të lidhet me sëmundjet kryesore vdekjeprurëse në mbarë botën
Ja pse disa njerëz hanë kur janë të stresuar, ndërsa disa të tjerëve u prihet oreksi!
Vuani nga diabeti? Mjeku zbulon se kur është koha më e mirë për të ecur
5 ushqime të ngrira që nuk janë të sigurta për t’u gatuar direkt
Kanceri i gjirit, shenjat e hershme që nuk duhet t’i injoroni
5 kombinime ushqimesh që duhet t’i shmangni, sipas ekspertëve