Kryefaqja Shendeti a-z A Pyet mjekun: A shërohet artriti tek fëmijët?

Pyet mjekun: A shërohet artriti tek fëmijët?

0
Shpërndaje

Përshëndetje. Jam një nënë e shqetësuar për gjendjen shëndetësore të djalit tim. Është diagnostikuar me artrit. Ju lutem, a mund të di a shërohet artriti te fëmijët?femije_artrit

Përgjigjet mjeku pediatër reumatolog, Genti Xhelili

Koncepti “shërim” për mjekun është i ndryshëm nga ai që ekziston në popull. Në mjekësi shërim quhet jetesa e lirë nga shenjat dhe simptomat e sëmundjes. Në këtë kuptim artriti është një sëmundje e shërueshme, që do të thotë se fëmijët me artrit juvenil idiopatik mund të bëjnë një jetë pothuajse normale për vite të tëra. Por, gjithashtu, artriti juvenil idiopatik është një sëmundje kronike, që do të thotë se midis këtyre viteve jetese normale, mund të ndodhin edhe acarime të sëmundjes, që quhen relapse. Ne nuk mund të parashikojmë dot nëse një fëmijë do të bëjë relaps dhe kohën se kur mund ta bëjë.

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here