Femijet

Anomalitë e lindura tek fëmijët, shkaqet dhe faktorët e rrezikut

Anomalitë kongenitale janë të njohura edhe si defektetë lindura, çrregullime të lindura ose keqformime kongenitale. Anomalitë kongenitale mund të përkufizohet si anomali strukturore ose funksionale (p.sh. çrregullime metabolike) që...

 

5 zakone që parandalojnë mbipeshën tek fëmijët

Epidemia më e re që ka pushtuar planetin është obeziteti tek fëmijët. Ky problem ndikohet nga disa faktorë, si: kushtet e jetesës, mënyra e ushqyerjes dhe trashëgimia. Mbipesha dhe obeziteti ndikojnë në jetën e fëmijëve, pasi...

 

Parandaloni një anomali të lindur tek fëmijët tuaj!

3 Mars 2017, ANOMALITË KONGENITALE Dita Botërore e Anomalive Kongenitale u organizua për herë të parë më 3 mars tëvitit 2015, dhe ka si qëllimtë rrisë informimin dhe ndërgjegjësimin për parandalimin e  defekteve të lindura dhe...

 

Gruaja lind dy herë brenda 7 ditësh

Përshtati në shqip: Blertina Koka / Shëndeti Online dhe gazeta ‘Shëndet+’ Një grua nga Kina, e cila ishte shtatzënë me trinjakë, thuhet se ka lindur dy herë brenda 7 ditësh sepse iu ndalën kontraksionet pas lindjes së...

 

Menu mujore për fëmijë mbi 1 vjeç

Rolina Naço, dietologe / Shëndeti Online dhe gazeta ‘Shëndet+’ Thjerrëza me pak mish viçi, karotë, qepë 2. Supë të trashë me oriz, presh, pulë të prerë, me vezë e limon 3. Fasule me qepë, spec të kuq, pak karotë 4....

 

Kontrolloni këmbët e fëmijës nëse qan pa asnjë arsye! Ja pse

Përshtati në shqip: Blertina Koka / Shëndeti Online dhe gazeta ‘Shëndet+’ Shumë prindër fillojnë të shqetësohen kur fëmija e tyre nuk pushon së qari pa asnjë arsye. E kanë ushqyer mirë dhe duket i shëndetshëm, por...

 

6-vjeçarja me aftësi të jashtëzakonshme në futboll (Video)

  6-vjeçarja Ariana Dos Santos mund të jetë ylli i ardhshëm i futbollit në kategorinë e femrave. http://shendeti.com.al/wp-content/uploads/2017/02/6-vjecarja-me-aftesi-te-jashtezakonshme-ne-futboll.mp4 Ontem fiz meu primeiro...

 

Skema e ushqimit ditor për fëmijë nga 1-12 vjeç

Blerina Bombaj, dietologe / Shëndeti Online dhe gazeta ‘Shëndet+’ Rekomandimet e sasisë ditore të racioneve ushqimore për fëmijët e moshës nga 1 – 12 vjeç Mosha 1-3 vjeç Drithëra Bukë: ½ fetë Oriz, makarona, patate:...

 

Kur fëmijët nuk hanë

Shpesh herë gjendeni përpara faktit se fëmijët disa ushqime që ju i quani të këqija i duan dhe disa që ju i doni i hedhin në tokë. Çfarë të bëni në atë moment? T’ia jepni atë që kërkon? Mos e ktheni vaktin në një...

 

Reagimi i vogëlushit kur shikon nënën për herë të parë është i adhurueshëm (Video)

Përshtati në shqip: Blertina Koka / Shëndeti Online dhe gazeta ‘Shëndet+’ Lidhja mes nënën dhe fëmijës është e jashtëzakonshme. Imagjinoni gëzimin që nëna mund të përjetojë kur fëmija e saj e shikon qartë për...