Përgatiti për gazetën “Shëndet+” dhe Shëndeti Online: Fize Smailaj

femije-wEdhe fëmijët bien pre e strest, ky është një fakt tashmë. Por cilët janë faktorët që ndikojnë në të? Përveç arsyeve të përditshme si vonesa për në shkollë apo humbja e një lodre, ata preken edhe nga ngjarje më madhore, të cilat jo domosdoshmërisht janë nëgative apo stresuese. Ja cilat janë disa prej tyre:

Kur prindërit kanë probleme

Zënka me një shok

Testimet në shkollë

Mendimi që të tjerët mund të kenë për pamjen e tyre të jashtëme

Mospatja e privatësisë

Lindja e një vëllai apo motre më të vogël

Frekuentimi i një shkolle të re

Divorci I prindërve

Rimartesa e njërit prind me një person tjetër

Gjëndja jo e mirë ekonomike në familje.

Kini parasysh problematikat e mësipërme dhe sigurohuni që të mos I ofroni fëmijës suaj asnjërën prej tyre.

Burimi: familyeducation