Shendet Mendor

Sëmundja e Parkinsonit, si të dallojmë shenjat e para

D.SH.M. Altin Kuqo, mjek neurolog, në Shërbimin e Nerurologjisë, QSUT Sëmundja e Parkinsonit shfaqet në mënyrë graduale dhe dëmton ato funksione të trupit që përcaktohen ndryshe si “funksionet motore të njeriut”, ku përfshihen...

 

Pacientët me kancer, 38% kalojnë në faza depresive

Dr.shk. Anila Tasho Hashorva, psikiatre 38% e pacientëve që vuajnë nga sëmundje kancerogjene shfaqin shenja depresioni dhe kanë nevojë  për trajtim psikoterapeutik.  Kështu shprehet për gazetën “Shëndet+”, Anila Hashorva,...

 

Në dhimbje? Lexo një libër…

Përshtati në shqip: Blertina Koka / Shëndeti Online dhe gazeta ‘Shëndet+’ Të lexuarit është cilësuar gjithmonë si burim njohurish dhe mënyrë argëtimi. Por, hulumtuesit shkencorë tani besojnë se leximi mund të ndihmojë...

 

Teknika japoneze që ju ndihmon të largoni stresin për vetëm 5 minuta

Blertina Koka / Shëndeti Online dhe gazeta ‘Shëndet+’ Stresi është pjesë e përditshmërisë. Por, ka raste kur ai mund të pengojë aktivitetin tonë të përditshëm dhe të ndërhyjë tek jeta personale e shëndeti. Nëse...

 

Inteligjenca Artificiale

Ideja kryesore është se komuniteti përfshin shkollat për të sjellë së bashku njerëz me interes të përbashkët në lidhje me Inteligjencën Artificiale (IA). Mendohet të krijohet një komunitet që do të sjellë njerëzit së bashku...

 

Cistet e vezoreve, shkak për lindjen e fëmijëve autikë?!

Përshtati në shqip: Blertina Koka / Shëndeti Online dhe gazeta ‘Shëndet+’ Nënat të cilat vuajnë nga sindroma policistike e vezoreve janë më të rrezikuara që të lindin fëmijë autikë. Në këtë përfundim ka arritur...

 

3 gjërat që fëmijët i mësojnë që në mitër

Përshtati në shqip për Shëndeti Online dhe gazeta ‘Shëndet+’: Blertina Koka Shkencëtarët kanë zbuluar se njerëzit i mësojnë disa gjëra para se të lindin. Ja cilat janë 3 gjërat që fëmijët i mësojnë që në mitër: Të...

 

Si të ndihmojmë fëmijët me vështirësi në të lexuar e shkruar

Orjola Pampuri, specialiste e shëndetit mendor pranë ISHP-së Shumë fëmijë kanë vështirësi në të lexuar, në të shkruar, por kjo nuk do të thotë se ata kanë aftësi të kufizuara të të mësuarit. Një fëmijë me paaftësi në...

 

Pijet që forcojnë memorien dhe përqendrimin

Jeni në sezon provimesh? Këto janë pijet që ju ndihmojnë do t’ju ndihmojnë të merrni nota të mira Blerina Bombaj / Shëndeti Online dhe gazeta ‘Shëndet+’ Pijet që ushqejnë trurin dhe rrisin përqendrimin Lëngu i memories 1...

 

E vërtetuar shkencërisht/ Fëmijët e parë janë më të zgjuar

Përshtati në shqip për Shëndeti Online dhe gazeta ‘Shëndet+’: Blertina Koka Sipas një studimi të fundit, fëmijët e lindur të parët janë më të zgjuar se vëllezërit dhe motrat më të vogla. Ekonomistët tek Universiteti...