Të barabartëNë kuadër të Fushatës: UNiTE: 16 Ditët e Aktivizmit Kundër Dhunës me Bazë Gjinore (16 Ditët), e cila synon të ndërgjegjësojë dhe nxis veprime konkrete në eleminimin e dhunës ndaj grave dhe vajzave, Shoqata “Together for Life”, po zbaton projektin: “Ne mundemi, ne jemi të barabartë!”, me mbështetjen e PNUD, UN Women dhe me fonde të Qeverisë Suedeze.
Qëllimi i projektit është informimi dhe ndërgjegjësimi i publikut për dhunën me bazë gjinore e atë në familje, përmirësimi i imazhit të grave e vajzave, si dhe forcimi i bashkëpunimit burrë-grua, në funksion të krijimit të një familje dhe shoqërie të shëndetshme,
të mundësive të barabarta e pa dhunë. Rubrika e re “Të Barabartë” do të përmbajë 50 mesazhe nga persona publikë (aktore/ë këngëtare/ë, politikane/ë, shkrimtare/ë, etj), si dhe do t’ju informojë rreth përvojave pesonale të përjetura nga gra dhe vajza të mbijetuara të dhunës në familje.Takim dypalësh me Inspektoratin Shtetëror të Punës dhe Shërbimeve Shoqërore (ISHPSHSH)

Takim dypalësh me Inspektoratin Shtetëror të Punës dhe Shërbimeve Shoqërore (ISHPSHSH)

Eneida Mjeshtri Në zbatim të projektit “Përmirësimi i jetës së punës përmes monitorimit të respektimit të së drejtave të punës në 10 kompani call center në Tiranë, Durrës, Vlorë dhe Shkodër”, mbështetur financiarisht...

 

Barazia gjinore në Shqipëri: Jemi të gjithë të barabartë. Jemi krijesa të Zotit.

Barazia gjinore në Shqipëri: Jemi të gjithë të barabartë. Jemi krijesa të Zotit.

E drejtë, jetojmë në një vend demokratik. I vërtetë është po ashtu fakti që BARAZIA GJINORE është një ndër vlerat themelore të zhvillimit demokratik. Por sa i vërtetë është fakti që BARAZIA GJINORE ekziston në Shqipëri....

 

Shkollimi i parë nis brenda mureve të shtëpisë

Shkollimi i parë nis brenda mureve të shtëpisë

Për gazetën “Shëndet+”, Milena Turtulli, psikologe Dhuna ndaj vajzave është në rritje. Ka momente që them që është në degradim. Nxitet nga media e shkruar, rrjetet sociale, televizioni, të cilët promovojnë një model...

 

Vajzat duhet të punojnë për rritjen intelektuale

Vajzat duhet të punojnë për rritjen intelektuale

Për gazetën “Shëndet+”, Valentina Asabella, terapiste pranë Qendrës Komunitare të Shëndetit Mendor nr. 3, Tiranë Të gjitha vajzat adoleshente e kanë një idhull. Zakonisht këto “idhuj” janë modele, këngëtare...

 

Të rrisësh një fëmijë ashtu siç duhet, është bërë tepër e vështirë!

Të rrisësh një fëmijë ashtu siç duhet, është bërë tepër e vështirë!

Për gazetën “Shëndet+”, Polikron Çelo, pediatër Në shumë raste sjellja e fëmijës është pasqyrimi i edukimit familjar. Shumë prindër përpiqen t’i edukojnë fëmijët me moral: “Mos u sill keq! Mos përdor...

 

Kërkojeni bukurinë brenda vetes, jo në media

Kërkojeni bukurinë brenda vetes, jo në media

Për gazetën  “Shëndet+, Arjana Rreli, psikiatre Bukurisë femërore i janë thurur himne dhe lavde ndër shekuj, edhe kur nuk ekzistonte media, edhe kur nuk ekzistonte kirurgjia plastike, dhe kur nuk ekzistonte teknologjia (më e...

 

Vajzë e bukur apo vajzë e mirë?

Vajzë e bukur apo vajzë e mirë?

Sa e rrezikshme është kultura mediatike që po u kushtëzon jetën vajzave të reja sot, të cilat edukohen për të pasur një pamje fizike sa më perfekte Denisa Canameti/ Elona Tereziu, gazeta “Shëndet+” Vajza të bukura,...

 

Shefja e Kabinetit të UN Women: Shoqëria Civile, rol kyç në barazinë gjinore

Shefja e Kabinetit të UN Women: Shoqëria Civile, rol kyç në barazinë gjinore

Shefja e Kabinetit të UN Women, Khetsiwe Dlamini, gjatë vizitës së saj të parë në vend, e konsideroi Shqipërinë si një vend i shkëlqyer ku mund të mësohet shumë sa i përket nismave për fuqizimin e grave dhe barazinë gjinore. E...

 

Mjekësia, amaneti i prindërve të mi

Mjekësia, amaneti i prindërve të mi

Bisedoi: Denisa Canameti “Hapi i parë për të përjashtuar gjërat e padëshiruara nga jeta është kjo: Vendos çfarë do”. Pavarësisht dëshirës për të qenë juriste, doktoreshë Bruna Shiroka ka vendosur t’u shërbejë lumturisht...

 

Mirela Hasanaj: Rruga e suksesit kërkon përkushtim

Mirela Hasanaj: Rruga e suksesit kërkon përkushtim

Bisedoi: Elona Tereziu “Bëjeni me pasion dhe përkushtim atë që merrni përsipër, por, mbi të gjitha, jini të sinqertë”. Kjo është motoja e një femre të suksesshme. Mirela Hasanaj është simboli i asaj femre ku e ëmbla dhe...