Të barabartëNë kuadër të Fushatës: UNiTE: 16 Ditët e Aktivizmit Kundër Dhunës me Bazë Gjinore (16 Ditët), e cila synon të ndërgjegjësojë dhe nxis veprime konkrete në eleminimin e dhunës ndaj grave dhe vajzave, Shoqata “Together for Life”, po zbaton projektin: “Ne mundemi, ne jemi të barabartë!”, me mbështetjen e PNUD, UN Women dhe me fonde të Qeverisë Suedeze.
Qëllimi i projektit është informimi dhe ndërgjegjësimi i publikut për dhunën me bazë gjinore e atë në familje, përmirësimi i imazhit të grave e vajzave, si dhe forcimi i bashkëpunimit burrë-grua, në funksion të krijimit të një familje dhe shoqërie të shëndetshme,
të mundësive të barabarta e pa dhunë. Rubrika e re “Të Barabartë” do të përmbajë 50 mesazhe nga persona publikë (aktore/ë këngëtare/ë, politikane/ë, shkrimtare/ë, etj), si dhe do t’ju informojë rreth përvojave pesonale të përjetura nga gra dhe vajza të mbijetuara të dhunës në familje.Të rinjtë e shkollës Sami Frashëri, pjesë e fushatës “He for She”

Të rinjtë e shkollës Sami Frashëri, pjesë e fushatës “He for She”

Fushata “He for She”, apo thënë shqip, “Ai për Atë”, është një fushatë globale ndërgjegjësimi për barazinë gjinore. Ajo synon të përfshije edhe meshkujt si agjentë të arritjes së kësaj barazie, duke i inkurajuar ata...

 

Ambasadori gjerman dhe ministri Klosi “sfidojnë” njëri-tjetrin në hark

Ambasadori gjerman dhe ministri Klosi “sfidojnë” njëri-tjetrin në hark

Elona Tereziu, gazeta “Shëndet+” Ambasadori gjerman Hellmut Hoffmann dhe Ministri i Rinisë dhe Mirëqënies Sociale Blendi Klosi ishin sot pjesë e aktivitetit të organizuar nga shoqata “Together for Life”, në kuadër...

 

Karriera e gruas, një sfidë e vështirë

Karriera e gruas, një sfidë e vështirë

Bisedoi: Denisa Canameti, gazeta “Shëndet+” Rubena Moisiu është drejtuese e Spitalit Universitar Obstetrik-Gjinekologjik “Koço Gliozheni”. Aftësitë dhe përkushtimi për punën e mbajnë ende edhe sot në krye të një...

 

Mjekë që martohen me mjekë! Ja historitë shqiptare

Mjekë që martohen me mjekë! Ja historitë shqiptare

Denisa Canameti, gazeta “Shëndet+” A është e drejtë të thuhet se oraret e tejzgjatura, urgjencat në çdo orë të ditës e të natës, stresi i madh në punë, nënkuptojnë norma të larta divorci për mjekët? E pra, divorci...

 

Mjekë që martohen me mjekë: Mira Rakacolli dhe Perlat Kapisyzi

Mjekë që martohen me mjekë: Mira Rakacolli dhe Perlat Kapisyzi

Denisa Canameti, gazeta “Shëndet+” Doktor Perlati është drejtor i spitalit universitar “Shefqet Ndroqi”, ndërsa doktoresha neurologe Mira është dekania e Fakultetit të Mjekësisë. Media rrallë ka mundur të depërtojë...

 

Mjekë që martohen me mjekë: Albana dhe Artid Duni

Mjekë që martohen me mjekë: Albana dhe Artid Duni

Denisa Canameti, gazeta “Shëndet+” Dy profesionistë të mirë. Të dy mjekë, të dy pedagogë, të dy të angazhuar nëpër konferenca mjekësore brenda dhe jashtë vendit. Doktoresha është gastrohepatologe, ndërkohë doktor...

 

Mjekë që martohen me mjekë: Alba Daka dhe Ervin Priftaj

Mjekë që martohen me mjekë: Alba Daka dhe Ervin Priftaj

Denisa Canameti, gazeta “Shëndet+” Doktor Ervini është mjek ortoped, doktoreshë Alba është nutrigjenetiste. Ata kanë 14 vite bashkë, si fryt i të cilave janë 2 vajza, 11 vjeç dhe 5 vjeç. Pavarësisht se kanë dy specialitete...

 

Mjekë që martohen me mjekë: Silvana dhe Edmond Çeliku

Mjekë që martohen me mjekë: Silvana dhe Edmond Çeliku

Denisa Canameti, gazeta “Shëndet+” Doktor Edmondi është shef i Shërbimit të Kirurgjisë të Përgjithshme, kirurg i përgjithshëm pranë Departamentit të Kirurgjisë në Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza”....

 

Mjekë që martohen me mjekë: Migena dhe Petrit Vargu

Mjekë që martohen me mjekë: Migena dhe Petrit Vargu

Denisa Canameti, gazeta “Shëndet+” Ata duken shumë të ndryshëm. Doktor Petriti, mjek kardiolog pranë urgjencës në QSUT, e doktoreshë Migena dermatologe pranë shërbimit të dermatologjisë, po në QSUT. Për gazetën “Shëndet+”,...

 

Mjekë që martohen me mjekë: Vjollca dhe Alketa Koroshi

Mjekë që martohen me mjekë: Vjollca dhe Alketa Koroshi

  Denisa Canameti, gazeta “Shëndet+” Doktor Alketa është mjek nefrolog pranë QSUT-së, ndërkohë zonja e tij Vjollca Koroshi për vite me radhë ka qenë në shërbim të pacientëve të vegjël, si pediatre. Ata janë...