Në sytë e pacientit

Analizat tumorale, kosto e shumëfishtë për xhepat e pacientëve

Denisa Canameti Në QSUT nuk realizohen analizat më të domosdoshme për të vendosur diagnozën e pacientëve, veçanërisht kur bëhet fjalë për sëmundje tumorale. Problematike për sëmundjet tumorale mbetet mosmarrja në ngarkim diagnostik...

 

Sëmundjet e zemrës shkaktojnë mbi gjysmën e vdekjeve në Shqipëri. Mjekët: Fëmijët të rrezikuar, po ushqehen keq

Denisa Canameti Sëmundjet kardiovaskulare në Shqipëri shkaktojnë mbi gjysmën e vdekjeve, duke zënë vendin e parë si shkak i të gjitha vdekjeve, ndaj mund të konsiderohen si sëmundjet me peshën më të madhe në shoqërinë shqiptare....

 

Mbështetja e shtetit për të sëmurët me kancer? Statusi “invalid”!

Denisa Canameti “Fat dhe lekë! Nëse këto të dyja mund t’i kombinosh, ia del të fitosh në luftën kundër tumorit.  Shteti? Të jep në dorë statusin e invalides dhe të hedh në rrugë”. Kjo është eksperienca që sjell Greta,...

 

Sistemi i referimit “përplas” specialistët e SUT-së me drejtuesit e spitalit

Denisa Canameti Nëse për të bërë një vizitë te konsultat e QSUT-së duhet të zësh radhën 3 javë përpara, në Spitalin e Traumës qendra e konsultave rri bosh. Kjo sepse mjekët e shërbimit sekondar nuk kanë të drejtë që të...

 

Prishet ashensori i QSUT-së. Pacienti i dializës thyen këmbën dhe duart

Denisa Canameti Prishja në mënyrë të vazhdueshme e ashensorit të 6-katëshit, në QSUT, është kthyer në problem për pacientët, e sidomos për pacientët e dializës që marrin shërbim në katin e tretë. Shpesh ndodh që ashensori...

 

Mijëra euro investim për Iranianin, prishen aparaturat

Denisa Canameti / Shendeti.com.al Ekoja abdominale dhe laboratori i analizave te Poliklinika e Specialiteve Nr.1, ose siç njihet ndryshe Iraniani, janë të prishura prej disa ditësh. Kjo ka bërë që pacientët të vërshojnë drejt Poliklinikës...

 

Personat me probleme fizike dhe mendore, në pritje për orë të tëra për të dalë në Kemp

Fëmijë, të rritur, pleq, invalidë e të sëmurë mendor kanë për orë të tëra që presin në radhë në Zyrën e KMCAP në Fier për të dalë në Kemp. Duke qenë se nuk është përcaktuar një orar i saktë i daljes në komision...

 

Qendrat shëndetësore pa sistem kondicionimi. Pacientët: ‘’Po na mbytni’’

Elona Tereziu / Shendeti.com.al Në kohën ku temperaturat jashtë kanë arritur kulmin, pacientëve të  Poliklinikës së specialiteteve  Nr. 2 në kryeqytet u duhet të përballen më kushte tejet të vështira. Në korridoret ‘’mbytës’’...

 

Orari i vizitave në spital? Është vendosur kot!

Elona Tereziu, shendeti.com.al Parfume, rimela, antidjersa e ornamente kozmetike nga më të ndryshmet shiten e blihen në dhomat e pacientëve të Spitalit të Traumës në kryeqytet. Janë shitësit ambulantë, të cilët me lirshmëri të...

 

Radhë të gjata tek Qendra e Konsultave në QSUT, makth për pacientët

Çdo ditë e njëjta situatë skandaloze, radhë pa fund të pacientëve nga e gjithë Shqipëria që përplasen tek Qendra e Re e Konsultave në QSUT. Me shqetësime të ndryshme shëndetësore, pacientë të grupmoshave të ndryshme detyrohen...