Në sytë e pacientit

Si ta përdorni xhenxhefilin për t’u dobësuar (recetë nga lexuesja jonë Rudina)

Sot në fokus të rubrikës “Unë dhe Mjekësia Alternative” është lexuesja jonë Rudina, e cila ka treguar për të gjithë lexuesit e gazetës “Shëndet+” erëzën që ajo përdor më shumë. Rudina ka folur për xhenxhefilin, një...

 

Rrëfimi i Belës: Hithra më ndihmoi të përballoja kimioterapinë

Blertina Koka / Shëndet+ Një nga rubrikat më të lexuara në gazetën “Shëndet+” është Mjekësia Alternative, ku ne paraqesim kura të ndryshme natyrale për shërimin e sëmundjeve të ndryshme. Tani pjesë e kësaj rubrike do të...

 

Kartat shëndetësore, prishet sistemi, kaos në Qendrën Shëndetësore Nr.9

Elona Tereziu, gazeta “Shëndet+” Prishja e sistemit të tërheqjes së kartave për më shumë se 30 minuta në njërin prej sporteleve në Qendrën Nr.9, ka bërë që situata me njerëzit të dalë jashtë kontrollit gjatë ditës...

 

Situata në onkologjik pas fasadës

Denisa Canameti, gazeta “Shëndet+” Kur bëhet fjalë për reklama, të gjithë e dimë se ato janë të bukura e mahnitëse. Projektuesit e tyre punojnë shumë për të dhënë një impakt sa më të madh tek shikuesit. E njëjta...

 

Ditën e “epokës së re” për onkologjikun pacientët nuk bënin dot kimion

Denisa Canameti, gazeta “Shëndet+” Në onkologjik asgjë nuk është e bukur përtej fasadës. Pacientë që ecin në fijen e hollë që ndan jetën nga vdekja. Një përpjekje për të mbijetuar midis përgjigjeve: “Nuk mund...

 

Në onkologjik edhe vigonat blihen jashtë. Çudit kutia e ankesave!

Denisa Canameti, Shëndet+ Ndërkohë që rastet e të sëmurëve me kancer shtohen, kushtet e trajtimit mbeten të njëjta. Pavioni i onkologjisë në Tiranë është kthyer në një pavion tmerri. Një ndërtesë mjerane, aspak e rikonstruktuar,...

 

Ankesa: “Nuk më japin datë për check-up-in”, drejtori: “Nuk kemi probleme të tilla”

Denisa Canameti, “Shëndet+” “Për check-up-in jo vetëm që nuk na kanë njoftuar, por as mjekja e lagjes nuk më cakton një datë”!  Janë këto fjalët e një qytetareje nga Lushnja, e cila ka “guxuar” të lërë...

 

Reagojnë njerëzit: Ja si rriten çmimet e medikamenteve brenda pak javëve

Denisa Canameti Ditët e fundit është bërë një zhurmë shumë e madhe lidhur me çmimin dhe cilësinë e medikamenteve. Cilësia e medikamenteve është vënë disa herë në pikëpyetje, e jo në pak raste janë evidentuar edhe probleme...

 

Ankohen pensionistët e zonës së Selitës: Ambulanca është që në kohën e monizmit

Të moshuarit e Selitës së Vogël në kryeqytet ankohen për shërbimet e pakta që ofron ambulanca në këtë zonë. Përmes një lëtre të dërguar në media, Kudrete Dobi, nënkryetare e shoqatës “Lidhja e Pensionistëve të Shqipërisë”...

 

Fotografi i mirënjohur Felix Bilani i drejtohet ministrit: Ku i ke ilaçet?

Denisa Canameti Fotografi i mirënjohur Felix Bilani, me probleme me zemrën, ka përfunduar në korridorin e urgjencës së kardiologjisë ku edhe i është kryer vizita nga mjekët e urgjencës. Duke parë kushtet skandaloze të vizitës dhe...