Pyet Mjekun

Pyet mjekun: A ka ndonjë kurë popullore për mykun në vesh?

Çfarë e shkakton mykun në vesh dhe a ka ndonjë ilaç popullor për të? Përgjigjet mjekja ORL pranë poliklinikës së Specialiteteve Nr. 3 në kryeqytet, Anjeza Kuçi. Otomykoza ose myku i veshit mund të shoqërojë ose jo një mykozë...

 

Nuk mbaj mend emrat. A kam probleme?

Ka njerëz që e kanë shumë të vështirë të fiksojnë emrat e personave të tjerë. Cilat mendoni se janë shkaqet neurologjike që çojnë në një problem të tillë? Përgjigjet dr.Matilda Meta, mjeke neurologe pranë Qendrës Shëndetësore...

 

Kam dhimbje mesi. Ç’më këshilloni?

Përshëndetje! Ju falënderoj për këshillat tuaja të shumta. Jam shtatzënë në muajin e katërt. Punoj në zyrë dhe jam rreth 8 orë në qëndrim ulur. Që nga fundi i muajit të dytë kam pasur hera-herës dhimbje të kërbishtes. Aktualisht...

 

Si të lindësh një fëmijë pa defekte gjenetike

Marsel Haxhia, embriolog klinik, certifikuar nga ESHRE (Shoqëria Evropiane e Riprodhimit dhe Embriologjisë) Testimi gjenetik pre-implantiv i embrioneve si pjesë e teknikave të Riprodhimit të Asistuar (ART) është një teknikë e përdorur...

 

Pyet mjekun: Pastrova veshët me kunja, më ka rënë dëgjimi…

Kam një problem me veshin e djathtë, po bëj 2 vite e gjysmë. Duke e pastruar si për herë me ato kunjat që janë me pambuk, pa dashje e shtyva dhe më dhembë shumë e doli pak gjak. E mjekova vetë në kushte shtëpie me pak pambuk e...

 

Si nis ushqimi tek foshnjat në 6 muajt e parë?

Jam një nënë e re. Lexoj shpesh lidhur me çështjet shëndetësore dhe më pëlqen të di sa më shumë lidhur me shëndetin tim dhe të familjes sime. Fëmija im është 5 muajsh. Dua t’i shkëpus gjirin avash-avash dhe doja të më këshilloni...

 

Si mund ta parandaloj hipertensionin?

Ju përshëndes dhe ju falënderoj për informacionet që na jepni vazhdimisht. Kam lexuar shumë për hipertensionin dhe rëndësinë që ka kripa në këtë sëmundje. Unë kam në familje njerëz me hipertension dhe do të doja të dija se...

 

Pyet mjekun: Jam shtatzënë dhe kam kapsllëk, ç’të bëj?

Përshëndetje! Pas lindjes së fëmijës së parë (para tre viteve) kam pasur shqetësime të vazhdueshme në zorrën e trashë. Tani jam tre muajshe shtatzënë dhe shpeshherë bëhem kaps. Ju lutem, më këshilloni sepse po vuaj shumë. Përgjigjet...

 

Pyet mjekun: Kam shumë ftohtë dhe nuk bie dot nga pesha…

Përshëndetje. Jam Kozeta 32 vjeçe, beqare. Unë kam shumë të ftohtë, duart dhe këmbët nuk më nxehen kurrë as ditën, as natën kur jam në shtrat e mbuluar. E vuaj shumë këtë gjë edhe pse vishem trashë pothuajsë e njëjta gjë...

 

Pyet mjekun: A kërkon dhimbja e shpinës detyrimisht regjim shtrati?

Përgjigjet fizioterapisti Endrit Mone Këtu si fillim duhet të përcaktojmë natyrën e dhimbjes, edhe pse ka ardhur ajo. Shumica e dhimbjeve të shpinës fatmirësisht ikin brenda 2-4 javëve, edhe pa zënë shtratin. Shumë pak janë ato...