Shendeti Riprodhues

Shkenca mundëson lindjen e fëmijës me 3 prindër për çiftin jopjellor

Përshtati në shqip për Shëndeti Online dhe Gazeta Shëndet+: Blertina Koka Pas vitesh të tëra përpjekjeje të pasuksesshme, ata janë bërë prindër të një fëmije, që erdhi në jetë përmes një metode të rrallë: atë të fekondimit...

 

Studim/ Tensioni i gjakut mund të përcaktojë gjininë e foshnjës

Përshtati në shqip për Shëndeti Online dhe Gazeta Shëndet+: Blertina Koka Për vite më radhë kanë ekzistuar mite të shumta në lidhje me parashikimin e gjinisë së foshnjës. Por, tani shkencëtarët thonë se mënyra më e mirë për...

 

Zbulohet rreziku që u vjen meshkujve nga fjetja me të brendshme gjatë natës

Prej kohësh shkencëtarët kanë përkrahur teorinë se të fjeturit pa të brendshme bën mirë për shëndetin. Tani, ata kanë filluar të rekomandojnë meshkujt që të flenë pa të brendshme nëse duan të bëhen baballarë. Trupi i...

 

Shkaktarët më të zakonshëm të çrregullimeve të ciklit menstrual

Blertina Koka / Shendeti Online dhe gazeta Shëndet+ Ju janë vonuar periodat? Gjëja e parë që duhet të merrni në konsideratë është shtatzënia. Nëse kjo përjashtohet, atëherë duhet t’u kushtoni vëmendje shkaktarëve të tjerë...

 

Fenomen i rrallë/ Binjakë të lindur në vite të ndryshme

Përshtati në shqip: Blertina Koka Janë binjakë dhe kanë një ndryshim unik mes tyre: vitin e lindjes. Duket si e pabesueshme, por është një fenomen që ndodh thuajse çdo vit. Këtë vit të paktën 3 çifte binjakësh kanë ardhur në...

 

Ekipi i Koço Gliozhenit pret foshnjën e parë të 2017-s!

Denisa Canameti / Shendeti.com.al Menjëherë pas ndërrimit të viteve, në kryeqytet ka ardhur në jetë foshnja e parë për këtë vit, i cili është djalë. Foshnja e seksit mashkull ka ardhur në jetë 15 sekonda pas hyrjes së vitit...

 

Ndryshimet që i ndodhin trupit të femrës pas abortit

Përshtati në shqip për “shendeti.com.al”: D.Bardhi Sipas statistikave të nxjerra, rreth 15 milionë gra në mbarë botën tentojnë të abortojnë fëmijët çdo ditë, për arsye nga më të ndryshmet. Ndryshimet që i ndodhin gruas...

 

Përzgjedhja e gjinisë së bebes që në konceptim: a mund të lëmë gjithçka në dorë të shkencës?!

Përshtati në shqip për “shendeti.com.al”: D.Bardhi Përzgjedhja gjinore e fëmijës ka qënë dëshirë që në krijimin e njerëzimit. Thuajse të gjithë prindërit dëshirojnë të kenë fëmijë të të dyja gjinive, për këtë ata...

 

Cila është mosha ideale për të lindur fëmijën e parë

Përshtati në shqip për “shendeti.com.al”: D.Bardhi Një studim i ri nga Kolegji i Obstetërve dhe Gjinekologëve në SHBA ka nxjerrë moshën mesatare ideale për të pasur fëmijën e parë, moshën 23 vjec. Mjekët thanë se mosha ideale...

 

Ja si ndikon mërzitja, depresioni dhe ankthi i grave shtatzëna tek fëmijët që do lindin

Përshtati në shqip për “shendeti.com.al”: D.Bardhi Sipas një studimi të kryer nga Shoqata për Shkencë Psikologjike thuhet se emocionet e nënës ndikojnë në fetus duke filluar që nga muaji i 6-të i shtatzanisë. Sipas studimit,...