Selfie

Shkollimi i parë nis brenda mureve të shtëpisë

Për gazetën “Shëndet+”, Milena Turtulli, psikologe Dhuna ndaj vajzave është në rritje. Ka momente që them që është në degradim. Nxitet nga media e shkruar, rrjetet sociale, televizioni, të cilët promovojnë një model...

 

Vajzat duhet të punojnë për rritjen intelektuale

Për gazetën “Shëndet+”, Valentina Asabella, terapiste pranë Qendrës Komunitare të Shëndetit Mendor nr. 3, Tiranë Të gjitha vajzat adoleshente e kanë një idhull. Zakonisht këto “idhuj” janë modele, këngëtare...

 

Të rrisësh një fëmijë ashtu siç duhet, është bërë tepër e vështirë!

Për gazetën “Shëndet+”, Polikron Çelo, pediatër Në shumë raste sjellja e fëmijës është pasqyrimi i edukimit familjar. Shumë prindër përpiqen t’i edukojnë fëmijët me moral: “Mos u sill keq! Mos përdor...

 

Kërkojeni bukurinë brenda vetes, jo në media

Për gazetën  “Shëndet+, Arjana Rreli, psikiatre Bukurisë femërore i janë thurur himne dhe lavde ndër shekuj, edhe kur nuk ekzistonte media, edhe kur nuk ekzistonte kirurgjia plastike, dhe kur nuk ekzistonte teknologjia (më e...

 

Vajzë e bukur apo vajzë e mirë?

Sa e rrezikshme është kultura mediatike që po u kushtëzon jetën vajzave të reja sot, të cilat edukohen për të pasur një pamje fizike sa më perfekte Denisa Canameti/ Elona Tereziu, gazeta “Shëndet+” Vajza të bukura,...

 

Të rinjtë e shkollës Sami Frashëri, pjesë e fushatës “He for She”

Fushata “He for She”, apo thënë shqip, “Ai për Atë”, është një fushatë globale ndërgjegjësimi për barazinë gjinore. Ajo synon të përfshije edhe meshkujt si agjentë të arritjes së kësaj barazie, duke i inkurajuar ata...

 

Duam infrastrukturë të përshtatshme në shkolla

 

Të rinjtë e gjimnazeve të Patosit ngrenë zërin për të drejtat e tyre

 

Zëri ynë duhet të jetë pjesë e vendimmarrjes, ne jemi brezi që do sjellim ndryshimin

 

Duam të informohemi mbi gjendjen e mjedisit dhe mbrojtjen e tij